Вконтакте став популярнішим від Одноклассников

GP YUROK™
Найпопулярніша колись в рунеті соціальна мережа Одноклассники втрачає свої позиції - тепер росіяни воліють перебувати Вконтакте.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром порталу SupеrJob.ru.

Найбільш відвідуваним соціальним майданчиком рунету на даний момент є мережа Вконтакте, яку вказали 63% учасників дослідження (рік тому таких було 48%).

Респонденти вважають проект Павла Дурова, який зроблено за аналогією з Facebook, найбільш зручною і розвиненою мережею, зазначаючи, що в ній "все оформлено акуратно і без зайвої реклами". Аудиторія Вконтакте в основному складається з молоді до 20 років (91%), з віком же інтерес до неї падає.

Друге місце серед найбільш відвідуваних російських соціальних сервісів займають Одноклассники (60% у порівнянні з 71% у 2008 році). Основні відвідувачі сайту - росіяни 30-40 років (68%). "Зручно спілкуватися з колишніми колегами і друзями, у яких відключено аську", - коментують опитані.

Мой мир (сервіс mail.ru) затребуваний серед 33% громадян РФ, найчастіше там бувають 20-30-річні росіяни (35%).

10% респондентів відзначили мережу "Мой круг" (сервіс yandex.ru). Найбільш інтенсивно нею користуються респонденти старше 50 років (20%).

Найменш популярні серед громадян мережі Facebook (4%) і MySpace (3%), однак у порівнянні з дослідженням, проведеним у минулому році, їхня популярність серед росіян зросла.

Серед інших соціальних мереж респонденти (5%) назвали такі сервіси, як Живой журнал, Mirtesen.ru, Ли.ру.

Варто зазначити, що жінки відвідують подібні сайти помітно частіше від чоловіків. Чоловіків більше і серед респондентів, які не є учасниками ні однієї з мереж (20% проти 9% серед дам). Супротивники соціальних мереж впевнені, що "вони не розвивають і не дають нової цікавої інформації", "через них розпадаються сім'ї", "ФСБ все це влаштувало".

В основному росіяни використовують соціальні мережі як засіб для спілкування з уже знайомими людьми (59%). Дещо рідше - для того, щоб відновити втрачені зв'язки (54%). Ці цілі переслідують жінки частіше від чоловіків, тоді як останні частіше заходять на подібні сайти з метою завести нові знайомства (15% проти 11% серед жінок) чи ділові контакти (11% і 9% відповідно).

6% учасників опитування, відвідуючи соціальні мережі, переслідують інші цілі: "підбираємо персонал"; "скачую мультики, відео, фото!"

Незважаючи на те, що більшість росіяни вдячні соціальним мережам за допомогу в пошуку втрачених друзів, колишніх колег та однокласників, 48% росіян вважають відвідування таких мереж небезпечним: "Якщо інформацію збирають, це означає, що вона десь потрібна". Однак тих, хто вважає спілкування в соціальних мережах безпечним, все ж таки більше - 52%. "Безперечно, є люди, які можуть використовувати особисті дані для шахрайства та інших афер. Розміщуючи дані про себе в Інтернеті, потрібно віддавати собі звіт в тому, що ця інформація може потрапити в чужі руки", - справедливо вважають респонденти. Щоб уникнути витоку особистих даних, деякі росіяни (18%) реєструються в соціальних мережах під вигаданими іменами, заводять "партизанські" акаунти.

На щастя, крім злому особистих сторінок та попадання вірусів в їх комп'ютери, більшості користувачів не довелося зіткнутися з серйозними негативними наслідками відвідування соціальних мереж. Навпаки, 17% опитаних зазначають, що після реєстрації в соціальних мережах їхнє життя змінилося на краще. "Я знайшла багато знайомих, з якими давно втратила зв'язок. І навіть особисте життя налагодила!"; "Я почав частіше зустрічатися з друзями", - коментують вони.

На долі 67% росіян відвідування соціальних сервісів ніяк не вплинуло: "Я отримала додаткову інформацію про людей, яких знала раніше, але на моє життя це не вплинуло".

Про те, що їхнє життя після знайомства з соціальними мережами змінилася до гіршого, повідомляє 3% учасників дослідження. "Затягнуло ..."; "Однокласники" - переломний момент у відносинах з моїм хлопцем! З'явилися постійні підозри, сварка, брехня! "- обурюються вони.

Більше половини росіян зустрічаються з людьми, спілкування з якими вони підтримують в мережах, і в реальному житті. Хтось час від часу відвідує друзів, а комусь мережа допомогла організувати зустріч з однокласниками, зв'язок з якими було втрачено на довгі роки.

30% респондентів заявляють, що їх коло спілкування вже сформовано, а з людьми із соціальних мереж їм достатньо і віртуального спілкування. Деякі з них, щоправда, з жалем зазначають, що вони не мають можливості зустрічатися з друзями та колишніми однокласниками, бо життя розкидало їх по різних містах і навіть країнах.

Як показало опитування Дослідницького центру порталу SupеrJob.ru, для відбору претендентів соціальні сервіси використовують тільки 17% російських компаній. Ще 14% роботодавців використовують соціальні мережі для перевірки кандидатів: "Дуже зручно використовувати в роботі. Багато дізнаєшся про людину"; "Перевіряй однофамільців кандидата через мережу My.Mail".

Більшість же російських менеджерів по персоналу (69%) не має можливості оцінити ефективність пошуку співробітників через соціальні мережі на практиці: доступ до подібних сайтів в їх організаціях заборонено.

Нагадаємо, за результатами січня 2009 року Вконтакте також вперше обігнав Одноклассников за відвідуваністю.

Взято с Корреспондент
Olla
самая главная новость в сфере туризма!!!! blum3.gif
crimerius
Многа букафф, ниасилил))))
По большому счету, разницы сидеть в аднаглазниках или фкантактах нет - и там и там народ отлынивает от работы wink.gif
GP YUROK™
Цитата(crimerius @ 2.3.2009, 16:55)
и там и там народ отлынивает от работы wink.gif

Кому знать как не тебе bla-bla-bla.gif
Алька
А я полюбила "Одноклассников" после того, как начала там находить нашеговорящих зарубежных партнеров!
очень удобненько happy.gif
GP YUROK™
Цитата(Olla @ 2.3.2009, 16:47)
самая главная новость в сфере туризма!!!! blum3.gif

Не главная но Важная ибо работа с клиентами в соц сетях тоже являеться рекламой) И Коллегам полезно знать куда делать больший удар!
crimerius
Цитата(GP YUROK™ @ 2.3.2009, 16:58)
Кому знать как не тебе bla-bla-bla.gif

мусьЁ...что за грязные намеки?smile.gif мы тут понимаешь (сам знаешь где) работаем на благо всея украинского туризма не покладая чашки кофе на стол tongue.gif
GP YUROK™
Цитата(crimerius @ 2.3.2009, 17:06)
что за грязные намеки?smile.gif

В Вашу сторону Никада)
crimerius
Цитата(GP YUROK™ @ 2.3.2009, 17:08)
В Вашу сторону Никада)

и это наверное верно..ибо не сие аз мъсто чтоб ръкламы разводить того мероприятия о котором ты неслыхом слыхиваешь))) ведь тут я юзверь,а там юзверг tongue.gif
GP YUROK™
Цитата(crimerius @ 2.3.2009, 17:13)
ведь тут я юзверь,а там юзверг tongue.gif

Бартер большое дело)
crimerius
Цитата(GP YUROK™ @ 2.3.2009, 17:15)
Бартер большое дело)

и чегойто я пить бросил..так бы сказал бы по кружечке напосошок)))
Tourdevochka
контакт меня особо не привлекает, а вот однокашники нравятся....единственное не нравится, что ввели ограничение по кол-ву личных фото sorry.gif ....фотоальбомы не в счет
Olla
Цитата(crimerius @ 2.3.2009, 16:55)
Многа букафф, ниасилил))))
По большому счету, разницы сидеть в аднаглазниках или фкантактах нет - и там и там народ отлынивает от работы wink.gif

Во-во. хотя недавно как в том анекдоте вышло:
до турика дозвониться не могла. нашла в одноклассниках, отписалась. И бах, через час оперативненький звоночек))))

Так что дело енто такое))
ЛЮЛЯ
А я отношусь к тем людям, о которых говорилось в статье - "это придумали спецслужбы", "распадаются семьи" и т.д.
Хотя это так затягивает!!!!! Сама сижу, правда в одноклассниках...
Но вот что интересно - если поначалу действительно искали знакомых-родственников-одноклассников, то потом сайт превратился в сайт знакомств!!! dash2.gif Вконтактах такого слава богу нет, т.к. ты не видишь кто к тебе заходит, да и можно "закрыться" только для "друзей"
Чех
Люля,совершенно с Вами согласен. Я себя тоже отношку к типажу: "это придумали спецслужбы", "распадаются семьи",уж много примеров могу привести.
А есть, и еще одно выражение , больно не хочется обматывать (условно) себя провадами.
Андрей
я удалил свои акки как "вовкантагте" та и в "аднакласниках"
чета не поперло меня там
Skubidu
Цитата(Андрей @ 4.3.2009, 18:31)
я удалил свои акки как "вовкантагте" та и в "аднакласниках"
чета не поперло меня там
+1. я тоже удалилась. хотя особо не висела.
Olla
Цитата(ЛЮЛЯ @ 4.3.2009, 9:45)
А я отношусь к тем людям, о которых говорилось в статье - "это придумали спецслужбы", "распадаются семьи" и т.д.
Хотя это так затягивает!!!!! Сама сижу, правда в одноклассниках...
Но вот что интересно - если поначалу действительно искали знакомых-родственников-одноклассников, то потом сайт превратился в сайт знакомств!!! dash2.gif Вконтактах такого слава богу нет, т.к. ты не видишь кто к тебе заходит, да и можно "закрыться" только для "друзей"

Ну сейчас и в одноклассниках такое есть. Мне вот не нравится что они в последнее время практически все копируют с контакта. Могли б и сами пораскинуть идейками.
GP YUROK™
По спец службам - они итак могут найти кого угодно уж поверте и им эти контакты и однокл. до....
Просто умные люди создали правильный и полезный ресурс на чем собственно заработали)
Я лично благодарен создателям так как накопал уж очень много людей с которыми давно утратил связь... так что пока одни плюсы)
Skubidu
Россиянину грозит два года тюрьмы за взлом страницы Вконтакте из ревности blink.gif

За взлом электронного почтового ящика и аккаунта своей бывшей девушки в социальной сети ВКонтакте россиянину грозит наказание до двух лет лишения свободы.

25-летний мужчина, завладев паролем личной страницы девушки, заменил ее фотографию на другую, откровенно непристойного содержания, сообщает СУ СКП по Удмуртской Республике. Он также запустил на странице программу "генератора мата", и все, кто заходил туда, слышали ругательства. Кроме того, он читал сообщения, поступающие на адрес девушки, и от ее имени вел ее личную переписку.

Следственным отделом по Октябрьскому району Ижевска СКП по Удмуртии хакеру предъявлено обвинение по части 1 статьи 138 УК (нарушение тайны переписки) и части 1 статьи 272 УК (неправомерный доступ к компьютерной информации). За эти преступления ему грозит лишение свободы на срок до 2 лет.

Напомним, в апреле неизвестные взломали аккаунт экс-премьера Великобритании Тони Блэра на Facebook, разместив на странице оскорбления в его адрес.

По материалам: Cnews
Skubidu
Россиянка заплатит штраф за комментарий на Одноклассниках happy.gif

Мировой судья судебного участка города Первоуральска Свердловской области вынес обвинительный приговор местной жительнице, разместивший на странице своей знакомой на сайте Одноклассники.ru оскорбительную информацию.

Сообщается, что 10 и 13 февраля этого года 23-летняя Алевтина Казанцева разместила на странице своей 20-летней знакомой сообщения в крайне негативной форме - она комментировала внешность, семейное положение хозяйки интернет-страницы, используя нецензурные выражения.

"Установлено, что потерпевшая знала подсудимую как одноклассницу своей сестры около пяти лет назад. Неприязненные отношения у них сложились из-за того, что в свое время у них был один молодой человек", - пояснил представитель суда. Казанцевой было предъявлено обвинение по ч.2 ст. 130 УК РФ (оскорбление, содержащееся в публичном выступлении).

"Подсудимая свою вину признала полностью. Мировой судья судебного участка N8 города Первоуральска суд счел, что вина Казанцевой в нанесении оскорбления установлена, но так как ее действия относятся к преступлениям небольшой тяжести, принял решение о наказании в виде штрафа в 5 тыс. рублей", - сообщил он.

Кроме того, суд частично удовлетворил иск потерпевшей о компенсации морального вреда в размере 10 тыс. рублей.

По материалам: Интерфакс