Зміна Закону "Про туризм"

guliver-tour
Закон "Про туризм" в частині, де вимагається банківська гарантія, вже явно застарів. Як показала історія з Карією, ця банківська гарантія, реально нічого не гарантує. крім проблем зїї відкриттям нічого за собою не несе. Можливо замінити її на страхову гарантію, плюс страхування туристів від невиїзду.
МадамШ.
а в чем разница между банковской и страховой гарантией то? Если "гарантия" как механизм финансового поручительства одинакова для всех институтов...
guliver-tour
Цитата(МадамШ. @ 26.7.2010, 20:13)
а в чем разница между банковской и страховой гарантией то? Если "гарантия" как механизм финансового поручительства одинакова для всех институтов...

Щоб отримати банківську гарантію, банк вимагає занесення всієї суми гарантії на рахунок банку. Це означає, що Ви повинні з обороту туристичної фірми витягнути сумму гарантії, і покласти в банк. Деякі банки вимагають ще й оплати. Звичайно на даний час оформлення банківської гарантії проходить через страхові установи, коли страховикам оплачується % від суми гарантії. І є ше одна колізія, банківська гарантія надається на 5 років, а ліцензія - безстроково. Можливо є сенс викинути з цієї схеми - банки, а залишити страхові компанії, щорічно проплачуючи їм страхові внески. І в ситуації, яка була з Карією, страхова компанія компенсувала би витрати ТА і туристів.
Success
Цитата(guliver-tour @ 27.7.2010, 9:22)
Щоб отримати банківську гарантію, банк вимагає занесення всієї суми гарантії на рахунок банку. Це означає, що Ви повинні з обороту туристичної фірми витягнути сумму гарантії, і покласти в банк. Деякі банки вимагають ще й оплати. Звичайно на даний час оформлення банківської гарантії проходить через страхові установи, коли страховикам оплачується % від суми гарантії. І є ше одна колізія, банківська гарантія надається на 5 років, а ліцензія - безстроково. Можливо є сенс викинути з цієї схеми - банки, а залишити страхові компанії, щорічно проплачуючи їм страхові внески. І в ситуації, яка була з Карією, страхова компанія компенсувала би витрати ТА і туристів.

1. Мы гарантию ТО не получали, получали для ТА. Ничего не вносили. Сегодня банки работают со страховиками. Просто платится взнос одноразово (250 евро) за все 5 лет. Мы раньше платили по годично (1/5 часть)..., а в этот раз сказали все сразу платить. Они, я думаю, слышали о идее отменить ТА лицензии.
2. Когда мы обновляли лицензию, спросили про гарантию. Нам в ГСТК сказали, что гарантию возобнолять нужно по истечении срока и копию им заносить. Если не занесем - анулируют бесрочную лицензию, и будем опять деньги за лицензию платить... А теперь, в связи с отменой, не знаю как будет...
russo
Кто-то уже пробовал обратится в банк выдавший гарантию?
я так понимаю, что турист собрав нужные документы, в т.ч. и договор с агентсвом, и догвор агентсва с карьей, может обратится в банк с просьбой возместить убытки за счет гарантии.
guliver-tour
Цитата(russo @ 28.7.2010, 12:52)
Кто-то уже пробовал обратится в банк выдавший гарантию?
я так понимаю, что турист собрав нужные документы, в т.ч. и договор с агентсвом, и догвор агентсва с карьей, может обратится в банк с просьбой возместить убытки за счет гарантии.

Відшкодування збитків, заподіяних туристу в разі виникнення обставин неплатоспроможності туроператора (турагента) чи внаслідок порушення процесу про визнання його банкрутом, здійснюється відповідною кредитною установою на підставі заяви туриста, договору на туристичне обслуговування (ваучера) та документів, що підтверджують невиконання туроператором (турагентом) договірних зобов'язань
russo
закон о туризме я тоже читала. Тут дело в другом. У карьи есть банковская гарантия, механизм выплаты строго регулируется банком - если есть нужные доки, то можно обращаться в банк - банк обязан выплату произвести при наличии необходимых документов у бенефициара(туриста). Для выплаты гарантии не нужно согласие принципала (туроператора).